Pi loopt onde de hand

Mijn passie voor honden is al heel vroeg ontstaan; regelmatig werd er in ons gezin een nestje puppy's geboren en kon ik van kinds af aan de eerste levensfase van zo'n klein wezentje aanschouwen. Tijdens mijn jeugd vond ik het geweldig om met de hondjes te spelen en ze kleine trucjes te leren met behulp van snoepjes. Deze vaardigheid kwam me goed van pas toen in 1994 mijn grootste wens in vervulling ging: mijn eerste eigen pup, groenendaeler Raphael, kwam in mijn leven.
Met hem ben ik gestart met het nemen van gehoorzaamheid lessen bij H.S.V Tilburg e.o. (nu H.S.V. Idefix) waar mijn passie voor trainen met honden in een stroomversnelling raakte.
In 1999 ben ik gevraagd om deel te gaan uit maken van het instructie team van deze club. Deze kans heb ik toen met beide handen aangegrepen en na een stage periode van ruim 1 jaar heb ik mijn instructeurs diploma's behaald bij opleidingsinstituut voor hondenopvoeding O&O.
Vanaf die tijd geef ik vooral les aan puppy eigenaren en aan mensen die op hoog niveau gehoorzaamheid willen trainen. Om hen beter te kunnen begeleiden ben ik zelf mijn kennis gaan verbreden door het lopen van wedstrijden. Eerst bij de Federatie Hondensport Nederland (FHN), waar ik met mijn hond Lunar in 3 opeenvolgende jaren GG3 kampioen werd. Vervolgens ben ik overgestapt naar wedstrijden georganiseerd door Cynophilia (nu FCI obedience) om op een internationaal level wedstrijden te kunnen lopen zoals het WK FMBB, waar ik in 2012 deelnemer was.

In 2014 ben ik in aanraking gekomen met Hoopers, een geweldige sport die in Nederland steeds meer in opkomst is.
Vanaf het eerste moment ben ik in de ban geraakt van deze discipline die voor zowat elke hond van iedere leeftijd geschikt is. In 2015 heb ik dan ook mijn Hoopers-instructeur diploma gehaald en wil ik graag de kennis en vaardigheden van deze mooie sport delen.

Om up to date te blijven en inspiratie en kennis op te blijven doen volg ik jaarlijks meerdere bijscholingen in de vorm van cursussen en seminars. Ook de huidige literatuur op het gebied van honden en training houd ik bij.
In alle lessen zoek ik naar manieren om de training voor mensen en honden zo optimaal mogelijk te maken zodat alle partijen met een gevoel van succes de les afsluiten.

Eugenie en Vladik
Eugenie en Vladik


© Fast - Focus | Design door MB