Obedience (FHN & FCI)

Obedience is een uitdagende sport met als doel om een zo hoog mogelijke graad van gehoorzaamheid en perfectie te laten zien in de uitvoering van diverse oefeningen zoals apporteren, volgen, sorteren en nog veel meer. Bij het aanleren wordt er gebruik gemaakt van zowel voer als spel beloning.

Wil je kennismaken met deze leuke sport ben je van harte welkom om naar een training te komen kijken.Voor wie is het geschikt


Vind je het leuk om samen met je hond bezig te zijn? Samen actief te zijn in een sport waarbij iedere oefening tot in het kleinste detail stapje voor stapje wordt aangeleerd, dan is obedience iets voor jou!
Voor de recreatieve deelnemer is het een leuke afwisselende sport, waarin samenwerken met je hond voorop staat.
Voor de sportieve deelnemer kan het een uitdaging zijn om de oefening tot in de puntjes uit te voeren tot op het hoogste niveau.

Obedience is een sport voor iedereen, jong of oud. Obedience is een wedstrijdsport geschikt voor alle honden, groot en klein, rashond en kruising.

Er zijn veel verschillende methoden voor het aanleren van de diverse oefeningen uit het FHN-G&G programma en het FCI-Obedience programma. Er bestaat niet één methode die voor elke combinatie geschikt is dus wordt er tijdens de trainingen aandacht besteed aan zowel de kennis als karakter van geleider en hond. Oftewel maatwerk voor handler en hond.

Trainen bij Fast - Focus

Na jaren van ervaring op het gebied van training, lesgeven en wedstrijd lopen in beide programma's kan ik je begeleiden vanaf het beginners niveau tot het hoogste niveau, naar een examen toe of in de wedstrijdsport.
Denk daarbij ook aan specifieke trainingstechnieken en doelen zoals:
- Werken met afleidingen
- Afbouwen van hulpen
- Beloningstechnieken
- Motivatie trainingen
- Examen en wedstrijd training
- Zelfbeheersing
- Het combineren van oefeningen
- Inzicht in de examen / wedstrijd reglementen
© Fast - Focus | Design door MB